Mybet

Ο μαγικός αριθμός 7


Ο Αριθμός εφτά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εμφανίζεται καθημερινά σε πολλές περιπτώσεις και περιστάσεις. Για να δούμε...

-Στην αρχαιότητα 7 πλανήτες ήταν γνωστοί, οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.
-Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός… Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.
-Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Αδριατική, την Ερυθρά, τη Μαύρη, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.
-Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι θεωρούσαν το 7 ως τον τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3-τρίγωνο και του 4-τετράγωνο που είναι τα τέλεια σχήματα.
-Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!
-Ο Φιλοκτήτης θέλοντας να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία.
-Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!
-Στην Αρχαιότητα αναγνώριζαν 7 μέταλλα, τα: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού!
-Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε στην ηλικία των 7 ετών!
-Ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα στην Αρχαία Αίγυπτο περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.
-Η ανατομία του ανθρώπινου σώματος απότους Αρχαίους Έλληνες χωριζόταν σε 7 μέρη, τα: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια.
-Οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, στην Μυθολογία είναι 7 και αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων.
-Η λύρα του Θεού Απόλλωνα, στην Ελληνική Μυθολογία, είχε 7 χορδές.
-Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα!
- Οι Χριστιανικές αρετές είναι 7, οι: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.
-Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.
-Στην Παλαιά Διαθήκη ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές 
-Οι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα με το Κοράνι, δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες.
-Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929!
-Τα μέρη του σώματος που διακοσμούνται με κοσμήματας είναι 7, τα: κεφάλι, λαιμός, χέρια, πόδια, αυτιά, μύτη και μέση.
-Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.
-Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες.
-Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.
-Τα θεμελιώδη στοιχεία, σύμφωνα με την Κινέζικη Φιλοσοφία είναι 7,τα: αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.
-Ο Οδυσσέας,κατα τη Μυθολογία, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.
-Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους είναι 7: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.
-Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ, η οποία αποτελείται από 7 βιβλία.
-Οι Βυζαντινές μουσικές νότες είναι 7,οι: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ.
- Στην Κωνσταντινούπολη έχουν δοθεί 7 ονόματα, τα: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.
-Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.
-Το ουράνιο τόξο αποτελείται από 7 διαδοχικά χρώματα, τα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: